Ciasto kakaowe z mango

– 1,5 szklanki mąki
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– 1/2 łyżeczka cynamonu
– 1/2 łyżeczka gałki muszkatołowej

– 1 szklanka słodkiego kakaa
– 100g masła roztopionego
– 2 jajka
– 1 mango pokrojone drobno

– miód do posmarowania wierzchu ciasta
– cukier puder do posypania wierzchu

– tortownica 21cm

1.Obydwa zestawy wymieszaj osobno w miskach. Połącz tuż przed wylaniem do formy.
2. Piecz w 180stopniach 50 min.
3. Posmaruj jeszcze ciepłe miodem i obficie posyp cukrem pudrem.

Ciasto wyszło rewelacyjnie puszyste, mocno kakaowe i mało słodkie, dlatego miód i cukier puder troszkę tę słodycz wyrównają:)

6 thoughts on “Ciasto kakaowe z mango

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s