Zupa z dyni

– 1 kg obranej dyni.
– 1,5l wywaru

Byłam zaskoczna z jaką szybkością dynia się ugotowała, nawet do 10 min nie doliczyłam:)
Następnie zmiksowałam blenderem, a że bogata w smaku i chciałam najpierw tą zupę poznać bez dodatkow, podałam tylko z plackami ziemniaczanymi.

Następnego dnia do zupy dodałam płaską łyżeczkę gałki muszkatołowej. Ugotowałam szklankę kaszy pęczak i wsypałam do zupy. Udekorowałam słodką śmietaną i świeżym lubczykiem.

Kremowa poezja:)

To dopiero początek, szykuje się ciasto z dynią:)

5 thoughts on “Zupa z dyni

  1. Kiedyś robiłam podobną zupę z dyni ale powiem szczerze że nie przepadam za nią, zresztą w ogóle jej, jedyne co jest w niej zjadliwe to pestki ale to tylko moje przecież zdanie, życzę jednak wszystkim smacznego.

  2. Ależ piękny portret Dyni :)
    Zupy dyniowe jem od baaardzo niedawna ;) Zawsze myślałam, że są niesmaczne, aż w końcu spróbowałam i pokochałam :)
    Pzdr Aniado
    Ps. Dziękuję za odwiedziny i „lubienie” :)

  3. Pingback: Wczoraj minęły pierwsze urodziny bloga:) | Co na obiad?

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s