Zupa krem z selerem naciowym

Zielony rabarbar to nazwa mojego męża na łodygi selera naciowego:) Z tym że seler naciowy w niektórych regionach uważany jest za afrodyzjak, więcej ciekawostek o selerze naciowym przeczytasz tutaj

Ale wróćmy do przygotowania zupy:

– 4 łodygi selera naciowego
– 1/2 cukinii dużej (około 800g)
– mała zielona papryka
– 500ml wywaru
– 1 łyżka masła

– 100ml słodkiej śmietanki 18%
– 100g ryżu białego

Warzywa gotuj w wywarze aż zmiękną (około 20 min), zmiksuj blenderem. Podawaj np z ryżem jaśminowym i śmietaną słodką. Lekkie i bogate w aromaty:)

Pasty, kremy i dipy
Rosemarie Zehetgruber

4 thoughts on “Zupa krem z selerem naciowym

  1. ale ten Twój mężuś ma się z Tobą dobrze, takie smakołyki co rusz, że powinien Cię na rękach nosić :D ….seler naciowy jadłam jedynie w sałatce, ale ten przepis też brzmi smacznie ;)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s