Muffiny z malinami i kruszonką

Ciasto podstawowe:
– 1 szklanka (250ml) mąki
– 1/2 szklanki oleju
– 3/4szklanki cukru
– 2 jaja
– 1 łyżeczka proszku dopieczenie
– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
– 1/2 szklanki mleka

Nadzienie:
– małe korytko świeżych malin

Kruszonka:
– 50g masła (miękkiego)
– 50g cukru
– 150g (około) mąki

Przy mieszaniu ciasta pamiętaj by zostały małe grudki to ciasto odwdzięczy się puszystością:) Wlewaj do foremek, nałóż świeże maliny i posyp kruszonką, piecz 20 min w 195 stopniach.

Jeśli zostanie ci odrobinę ciasta wykorzystaj małą płaską foremkę natłuść masłem, podsyp bułką tartą, wylej resztę ciasta, ułóż maliny, podsyp kruszonką i piecz 30 min w 195 stopniach.

Dużo pysznego ciasta:)

11 thoughts on “Muffiny z malinami i kruszonką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s