Leczo z cukinii

– 3 cukinie
– 3 papryki czerwone
– 3 małe cebulki
– 2 kiełbaski śląskie
– 500 ml przecieru pomidorowego (nie koncentratu!)
– 1l wywaru

Cukinie obierz, jeśli duże pestki ma to wydrąż, pokrój w kostkę. Papryki pokrój w pół paski, dodaj do cukinii i duś 35min z wywarem.
Cebulkę pokrój cienko z kiełbaską i usmaż na patelni bez dodatku tłuszczu (już w kiełbasce jest). Dodaj do ugotowanych warzyw. Następnie dodaj przecier, zagotuj, ewentualnie dopraw i gotowe!.

Szczerze nie doceniałam smaku cukinii, takie leczo gdzie jest więcej tego warzywa, jest delikatniejsze, ale równie smaczne:)

Podawaj z pieczywem i zajadaj:)

„Potrawy jednogarnkowe. Książka kucharska. Poradnik bez kantów” Lisa Rogak

7 thoughts on “Leczo z cukinii

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s