Zupa kukurydziano-marchewkowa

– 3 kolby kukurydzy
– 5 małych marchewek
– 1,5 l rosołu

– 1oo ml smietany 30%

Kolby i marchew przekrój na pół i gotuj 40 min. Kukurydzę obkrój i wrzuć do garnka z marchewką. Zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sitko. Dodaj śmietankę, podawaj posypaną lubczykiem i papryką słodką.

Pyszna delikatna, głaszcze podniebienia:)

„Zupy na każdy dzień roku” Biruta Markuza

Świetny artykuł Agnieszki Kręglickiej o kukurydzy tutaj

5 thoughts on “Zupa kukurydziano-marchewkowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s