Cytrynowe ciasteczka

ciasto
– 25 dag mąki (20 dag białej i 3 łyżki wielozbożowej)
– 18 dag masła
– 10 dag cukru
– 1 op cukru wanilinowego
– starta skórka z 1 cytryny

lukier
– 3 łyżki cukru pudru
– sok z połowy cytryny

Ciasto zagnieć i włóż na 30 min do lodówki. Delikatnie rozwałkuj i wykrawaj ulubioną foremką ciasteczka. Piecz w 220 stopniach do 15 min. Na lukier cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny i udekoruj lekko przestudzone ciasteczka. Ciastka schowaj do pudełka całkowicie ostudzone z zastygniętym lukrem. Słodkie ciasteczka idealnie komponują z kwaskowym lukrem!
Mój mąż mało mówi, ale tym razem zachwalał:)

Ciasta. Domowy wyrób? tutaj

3 thoughts on “Cytrynowe ciasteczka

  1. nie mam cytryny i mąki wielozbożowej, jak kupie to zrobię , szkoda że nie bo bym już jutro je zrobiła.. wyglądają apetycznie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s