Zupa z soczewicą

– włoszczyzna
– 15dag boczku wędzonego
– pól kiełbaski
– 2 cebule
– ziemniaki
– natka pietruszki
– łyżeczka majeranku
– pieprz
– sól
– 25 dag soczewicy

Soczewicę przepłukaj i gotuj 30 min, ja użyłam gotowej z puszki. Boczek i kiełbaskę pokrój i usmaż z cebulą. Ugotuj wywar z warzyw dodaj zawartość patelni, a na końcu dodaj soczewicę, majeranek i natkę pietruszki. Pyszna rozgrzewająca zupa na deszczowy dzień.

Nauka szczęścia? tutaj

3 Comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s