Rosół z młodej włoszczyzny

– 2l wywaru z porcji rosołowej kurczaka

– 2 marchewki
– kilka młodych pietruszek
– cebulki ze szczypiorku

– pęczek natki pietruszki
– pęczek koperku

Ktoś mi powiedział kiedyś a żeby wydobyć smak z kurczaka do rosołu musi się gotować 1h, tak zrobiłam. Rosół przecedź i dodaj marchew, pietruszkę i cebulki, gotuj 20min. Następnie wrzuć 2 pęczki zieleni i gotuj 10 min. Warzywa przecedź. Podawaj z ryżem, oskubanym mięskiem i pokrojoną marchewką. Pycha! W sam raz na katar dla syna:)

Inne zupy? tutaj

5 thoughts on “Rosół z młodej włoszczyzny

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s