Wątróbka w sosie

– 500 g wątróbki drobiowej
– 4 niewielkie cebule
– 400 ml wody
– 2 kopiaste łyżki mąki
– listek laurowy i ziele angielskie
– sól i pieprz

Pokrój całą cebulę i duś na sklarowanym maśle pod przykryciem, jak już będzie miękka, wrzuć pokrojona wątróbkę i na wyższym ogniu podsmaż krótko. Wodę wymieszaj z mąką i wlej na patelnię, dodaj listek i ziele, dobrze wymieszaj i duś do miekkości wątróbki ( 7-9 min), posól na końcu bo jak wiesz wątróbka twardnieje od soli. Podawaj z kaszą gryczaną. Paluszki lizać:)

Niezwykłe obiady ze zwykłych składników? tutaj

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s