Duszonka z młodej kapustki

– Główka młodej kapusty
– 35-50 dag mięsa mieszanego (np: kiełbasa, boczek, mięso wieprzowe)
– pół łyżeczki kminku
– 2 łyżki kopru
– 2l wody

Kapustę poszatkuj i duś na wolnym ogniu z dodatkiem listka laurowego i kminku. Mięso pokrój i usmaż z pokrojoną cebulką. Mięso dodaj do kapusty króra powinna się w sumie gotować do 30 min. Na koncu dodaj zasmażkę i zajadaj aż miło z chlebkiem:)

Osobiście polecam:

„Życie Pi” Yann Martel

„I ty możesz mieć superdziecko” Dorota Zawadzka

5 myśli na temat “Duszonka z młodej kapustki

  1. […] Duszonka z młodej kapustki Share this:PrintEmailDodaj do ulubionych:LubięBądź pierwszą osobą, która doda ten do listy ulubionych. Ten wpis został opublikowany w kategorii danie jednogarnkowe, drugie danie. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika. ← Kurczak miodowo-musztardowy […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s