Duszonka z młodej kapustki

– Główka młodej kapusty
– 35-50 dag mięsa mieszanego (np: kiełbasa, boczek, mięso wieprzowe)
– pół łyżeczki kminku
– 2 łyżki kopru
– 2l wody

Kapustę poszatkuj i duś na wolnym ogniu z dodatkiem listka laurowego i kminku. Mięso pokrój i usmaż z pokrojoną cebulką. Mięso dodaj do kapusty króra powinna się w sumie gotować do 30 min. Na koncu dodaj zasmażkę i zajadaj aż miło z chlebkiem:)

Osobiście polecam:

„Życie Pi” Yann Martel

„I ty możesz mieć superdziecko” Dorota Zawadzka

5 Comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s