Letni kapuśniaczek

– 25 dag kiszonej kapusty
– włoszczyzna
– 4-6 ziemniaków
– sól do smaku
– 2l wywaru

Kiszoną kapustę poszatkuj i w osobnym garnku gotuj na wolnym ogniu do miękkości (około 1h). Do wywaru dodaj rozdrobione warzywa, zagotuj i dodaj ziemniaki, gotuj 25 min. Dodaj kapustę z wodą, dopraw, zagotuj. Zajadaj:)

Dlaczego letni? Bo bez boczku i mniej kapustki niż w zimowym.

Inne zupy? tutaj

Patent sprzedawcy? tutaj

4 thoughts on “Letni kapuśniaczek

  1. Proponuję jeszcze kapustkę dietetyczną. Jest już młoda kapusta, i jest smaczna bez żadnego mięsa, tylko podsmażam na bardzo malutkiej ilości oleju cebulkę i dodaję do pokrojonej kapusty, dodaję wegetę, jak już będzie miękka / a gotuje się na prawdę szybko/ daję pomidory i dużo kopru, szybko, tanio, zdrowo i pycha.

  2. ooo już mam pomysł na zupkę, dawno nie robiłam a mam kapustę w lodówce, skończy się pomidorowa i zrobię kapuśniaczek :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s