Pulpety ziemniaczane z farszem mięsno-warzywnym

Pulpety
– 10 ziemniaków
– 3/4 szklanki mąki pszennej lub ziemniaczanej
– 1 jajko

Farsz (wychodzi bardzo dużo, mozna zrobić z połowy podanej ilosci)
– 2 udka z kurczaka
– op mrożonej marchewki z groszkiem

Ziemniaki osol i ugotuj. Następnie utłucz i ostudź. Kurczaka ugotuj z mrożonką, przypraw. Do ziemniaków dodaj mąkę, jajko i formuj pulpety. Udka oskub z mięsa i zmiel. Dodaj odcedzone warzywa. Przypraw. Pulpety nadziewaj farszem i gotuj 7 min w wywarze z kurczaka. Podawaj z sałatą. Syte i smaczne!:)

Inne dania z ziemniaków? tutaj

Klucz do podświadomości? tutaj

7 thoughts on “Pulpety ziemniaczane z farszem mięsno-warzywnym

  1. Ja bym zjadła, u mnie w domu raczej nie poszłoby…U mnie synowie mogą na okrągło jeść schabowe, ” schabowe” z piersi kurczaka oraz coś co nazywają ” frykadelkami” ( czy to są prawdziwe frykadelki, to nie wiem) Jak chcesz Witaminka, podrzucę Ci przepis potem
    ;)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s