Kompot z rabarbaru

– 0,75 kg rabarbaru
– 0,15 kg cukru
– 10 goździków
– woda – 3 litry

Ugotować wodę z cukrem, rabarbar pokroić na centrymetrowe kawałeczki. Po zagotowaniu się wody wrzucić rabarbar i goździki i odczekać aż ostygnie, gotowe!

Zamiast goździków jeśli ktos nie lubi można dodać np. startą skórkę z cytryny:)

Autor: evacristina

Dziękuję Ewuś!:)

12 thoughts on “Kompot z rabarbaru

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s