Lekka Zupa

– 3 marchewki
– 2 pietruszki
– 0,5 puszki groszku
– 4-5 ziemniaków
– 2 podudzia drobiowe
– listek laurowy
– ziele angielskie
– sól

Udka z listkiem laurowym i zielem angielskim zalej wodą i gotuj. Marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój. Ziemniaki pokrój w kostkę. Warzywa dodaj, dopraw i gotuj 30 min. Zupę nalewaj i dodaj poszarpane mięso oraz łyżkę osączonego groszku.

Lekka, smaczna i pożywna.

Inne zupy? tutaj

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s