Śledzie w zalewie winnej

– 6 matiasów
– 2 cebule czerwone
– 1 łyżeczka suszonego koperku (lub 2 łyżeczki świeżego)
– 1 łyżeczka goździków (utłuczonych w moździerzu)
– 1 łyżeczka białego pieprzu

zalewa:
100 ml octu winnego
200 ml wody
łyżka cukru

Śledzie mocz 3h, zmieniając kilka razy wodę. Ocet, woda i cukier wymieszaj podgrzej w garnuszku d rozpuszczenia się cukru, odstaw i ostudź. Cebule pokrój w piórka, dodaj koperek, goździki i pieprz. Wymieszaj śledzie z resztą składników, zalej zalewą. odstaw na noc.

Inne potrawy z ryb? tutaj

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s