Pomidorowa (kremowa)

– 2 marchewki
– 1 pietruszka
– 1/2 cebuli
– ząbek czosnku
– listek laurowy
– ziele anielskie
– przecier pomidorowy
– słodka śmietana 18%
– sól
– pieprz
– natka pietruszki

– makaron z pszenicy durum

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek umyj obierz, ewentualnie pokrój, zalej wodą i gotuj do miękkości z masłem (1 łyżka). Wyjmij cebulę, czosnek, listki i ziele ang. i zmiksuj warzywa blenderem. Zagotuj i dodaj przecier pomidorowy, będzie dość gęste, w razie czego dodaj wody przegotowanej. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji sprawdź smak i ewentualnie dopraw. Po zestawieniu garnka z gazu dodaj śmietanę.
Podawaj z makaronem i posyp natką pietruszki.

Inne zupy? tutaj
Chcesz poznać drogę do doskonałości? tutaj

2 thoughts on “Pomidorowa (kremowa)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s