Chleb z kolendrą i tymiankiem (wypieki z automatu)

– 500g mąki
– 1 łyżeczka kolendry
– 1 łyżeczka tymianku
– 300 ml wody
– op drożdzy (na 500g mąki)
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki cukru
– 1,5 łyżeczki soli

Ustawiam na 750g, średnio spieczona skórka i program standardowy.

Wyszedł niesamowicie miękki i puszysty, a przy tym dobrze się kroi:)


„Domowy chleb.300 przepisów na pyszne pieczywo z automatu.” Ulrike Skadow

Ciekawostki i Tymianku
Słowo „tymianek” pochodzi od greckiego thymon, co oznacza „odważny”. Podobno jest lekiem na nieśmiałość.

One thought on “Chleb z kolendrą i tymiankiem (wypieki z automatu)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s