Rosół vol 2

Składniki na 4 osoby:

– 2 udka
– kawałeczek indyka (proporcjonalnie do kurczaka 1/3)
– 2 marchewki
– 2 pietruszki
– kawałeczek selera
– mały por
– cebula

– makaron nitki czy gniazda(lub ryż)

Mięso umyj, warzywa umyj i obierz. Cebule przypiecz na gazie (lub na zbędnej patelni jeśli masz kuchenkę elektryczną). Wrzuć wszystko do garnka zalej wrzątkiem (tyle by po odparowaniu dalej przykrywało składniki), posól i gotuj na malutkim ogniu 1h.
Makaron gotuj al dente.
Rosół podawaj z makaronem, oraz z mięsem (wcześniej rozrobionym).
I gotowe!

Więcej zup? tutaj

13 thoughts on “Rosół vol 2

  1. Nasz rosół warzywami stoi (w sensie, że jest ich tyle, że wazówka w garze stoi). Koniecznym składnikiem naszego rosołu i zup wszelakich jest liść laurowy, oraz niekoniecznie ziele angielskie. A latem odrobina świeżego lubczyka (który radośnie zdobi nasze kuchenne okno) posypana na talerz. Eeeeh. Ogólnie nasz rosół to chaos – nigdy nie jest taki sam. :)

  2. wiadomo, różne gusta… ale jak tak czytam Twojego bloga to chciałabym choć 1/10 z tych wszystkich potraw umieć zrobić. Tymczasem moje „zdolności” w tej materii ograniczają się do jakichś 3 zup i paru innych mało znaczących pierdół ;)
    Podziwiam!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s