Surówka z selerem, orzechami i rodzynkami

– 3/4 dużej bulwy selera
– 2 garście rodzynek
– 3 garście orzechów włoskich
– 1/2 cytryny
– 1 łyżka miodu
– 2 łyżeczki cukru
– szczypta soli
– szczypta cynamonu
– 5-7 łyżek śmietany 18%

Seler obgotuj 7 min przed obraniem, zetrzyj na grubych oczkach tarki i wymieszaj z cytryną, solą i cukrem. Orzechy rozdrób i zaparz, rodzynki też zaparz, odcedź i dodaj do selera. Dodaj śmietanę, cynamon i miód. Wymieszaj dobrze. Do dekoracji polecam śmietanę i miód. Schłodź w lodowce min 1h. Pycha!:)

Więcej surówek? zajrzyj tutaj >>> Surówki w teorii

One thought on “Surówka z selerem, orzechami i rodzynkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s