Zupa chrzanowa

zupa chrzanowa

– korzeń chrzanu
– 4 jaja
– 2 marchewki
– 2 cebule
– liść laurowy
– ziele angielskie
– 4 białe kiełbasy

Przepis jest na 4 porcje.

Włóż do garnka kiełbasę, obraną cebulę i marchewkę, dodaj 1,5l wody i gotuj 30min. Następnie wyciągnij kiełbasę, dodaj chrzan(starty) i gotuj krótko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na talerzu ułóż jajko pokrojone na pół lub ćwiartki, kiełbasę w krążki i zalej zupą. Posyp natką pietruszki. Podawaj z chlebem.

Świeży chrzan możesz zastąpić tym w słoiczku (jednak dodawaj z rozwagą, ciąle sprawdzając ostrość).

Jedną rzecz tylko usprawiedliwię, chrzan jak pietruszka (korzeń) jesli jest za miękki to nie ma szans że zetrzesz na tarce, z pomocą przyszedł robot.

Wbrew moim obawom, zupa nie była ostra:) Syn zajadał ze smakiem, a do swojego talerza dodałam chrzanu ze słoiczka:)

Szybko, prosto i Smacznie!

Więcej wielkanocnych dań? tutaj

6 thoughts on “Zupa chrzanowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s