Szaszłyk drobiowy z mozzarellą

Szaszłyki:
– 1 podwójna pierś z kurczaka
– 20 dag boczku wędzonego
– 1 duża mozzarella
– 2 łyżeczki soli
– 1 łyżeczka papryki słodkiej
– masło

Pokrój mięso i mozarellę na takie kawałeczki byś mógł nadziać je na patyk do szaszłyka. Smaż na sklarowanym maśle krótko, ponieważ mozarella szybko się wytapia. (na jednym patyczku było: 2x filet, 1x ser, 1x boczek, 2x filet, 1x boczek, 1x ser, 2x filet)

Surówka:
– kapusta włoska
– śmietana
– chrzan

Poszatkuj drobno kapustę (lub zmiel w robocie, ale nie za długo). Smietanę rozrób z chrzanem, chrzanu dodaj wedle upodoban. Sos połącz z kapustą i posól.

Ryż gotuj 12 min (jaśminowy), lub 30 min (naturalny, lub 15 min (biały).

I gotowe!

Wiecej drobiowych dań? tutaj

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s