Barszcz ukraiński z fasolą szparagową

– 2 buraki
– zakwas buraczany (330ml)
– 2 marchewki
– 1 pietruszkę
– mały kawałek selera
– 3-4 ziemniaki
– 1/4 kapusty włoskiej
– op fasolki szparagowej (mrożonka)
– puszka pomidorów krojonych
– 20 dag boczku wędzonego
– koperek
– pieprz i sól

Buraki, marchew, pietruszkę i boczek pokrój w paseczki, kapustę poszatkuj drobno i wrzuć do garnka z liściem laurowym, dodaj fasolkę, wodę i gotuj. Po 25 min dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, dopraw do smaku. Po 20 dodaj pomidory i zakwas. Koperkiem udekoruj już nalaną na talerz zupę. I gotowe!

(zupy wychodzi cały gar na 2 dni!)

Zainsprowana przez: W kuchni bez kompleksów. Anna Czerni

3 Comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s