Krupnik ryżowy z jarzynami

– 300g świeżych żeberek wieprzowych
– 2 marchewki
– 1 pietruszka
– kawałeczek selera
– 1 cebulka
– 1 kalarepka
– 4 łyżki ryżu
– pęczek natki pietruszki

Mięso gotuj 30 min. Dodaj ryż oraz pokrojone warzywa, dopraw i gotuj do ich miękkości. Mięso wyciągnij pokrój i wrzuć do zupy. Na talerzu podaj z posypaną zieleniną. I gotowe! (i naprawdę pyszniutkie!)

Przepis z książki: 365 Zup. Biruta Markuza-Bieniecka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s