Krupnik

– włoszczyzna
– cebula
– 4 duże ziemniaki
– 4 łyżki kaszy jęczmiennej
– 2 łyżki masła
– listek laurowy
– natka pietruszka
– ewentualnie dwa suszone grzybki

Kaszę zalewamy półtora litra wody, solimy, dodajemy listek laurowy i zagotowujemy. Włoszczyznę i ziemniaki czyścimy, płuczemy, kroimy i dorzucamy do wody z kaszą. Gotujemy aż warzywa zmiękną, doprawiamy do smaku solą. Przed podaniem dodajemy masło, zieleninę.

Przepis zaczerpnięty z książki: Dobra dieta…

8 myśli na temat “Krupnik

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s