Pan kalafior

Pomijając puree (a takie ładne ziemniaczki były i się rozsypały) z mlekiem i masłem, oraz schabowego w panierce (mąka, jajko+śmietana, bułka tarta), Chciałabym zwrócić waszą uwagę na Kalafior.

Gotuje się raptem 7-10 min, w osolonej wodzie z dodatkiem mleka, lubie nie skomplikowane gotowanie:) A ile dobrego ma taki kalafior: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, witaminy: K, B1, B2, B6, C;

Jedyny minus przy kalafiorze, wietrzyć mieszkanie trzeba :) (przykry zapach podczas gotowania, w trakcie którego wydziela się siarka)

8 thoughts on “Pan kalafior

  1. Ja do drugiego dania lubię kalafiorka z wody prosto, bez żadnej bułki i masełka. No, chyba, że kalafior ma byc daniem głównym i występować solo- wtedy masełko i bułeczka jak najbardziej :)
    Jak chcesz Witaminka, to podam Ci potem przepis na krewniaki kalafiora-brokuły -z jajakiem w sosie, pycha!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s