Zupa z brukselką

– 3 skrzydełka z kurczaczka (lub 2 łyżki masła)
– 2 marchewki
– 1 pietruszka
– kawałeczek selera
– 6 średnich ziemniaków
– 900 g brukselki (tj 2 opakowania mrozonej, dlaczego mrożonej? bo i tak jesli kupisz swieżą a nie chcesz goryczki w/w warzywie musisz ją zamrozić)
– śmietana słodka (taka leista w kartonikach)

Marchewkę, pietruszkę i seler kroisz w śliczną kostkę. Zalej wywarem, lub wrzątkiem z dodatkiem masła i doprawiamy. Gotuj 20 min. Po czy dodaj brukselkę przekrojoną na pół oraz ziemniaki pokrojone w kosteczkę i gotuj do miękkości. Śmietanę dodaj na talerzu. I gotowe!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s