Drobiowe kieszonki z serem i lubczykiem

Pomijając ziemniaczki z wody i pomidorka z cebulką zatopionego w śmietanie, głównym składnikiem dzisiaj jest filet z kurczaka.

Bierzemy taki pojedynczy filet, przekrawamy go w poprzek , posypujemy startym serem, następnie suszonym lubczykiem.

Filet składamy w pół, wykałaczkami spinamy boki, obsypujemy papryką słodką solą i pieprzem (lub ulubioną mieszanką do drobiu).

Smażymy na sklarowanym maśle, oczywiście krótko z dwóch stron na wysokim ogniu, pilnując by się nie spaliły. Jak już są pięknie przyrumienione, zmniejsz ogień, posyp startym serem oraz lubczykiem i przykryj przykrywką. Jak zobaczysz że ser się rozpuścił, to znaczy że kieszonki są gotowe. I smaczne!
Pozdrawiam!:)

3 thoughts on “Drobiowe kieszonki z serem i lubczykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s