Ciasto na pierogi (w automacie)

– 500ml mleka
– ok 800 g mąki (typ 500)
– 1 jajko

Ciasto wyszło rewelacyjne, wstawiłam na program przygotowania do ciasta drożdżowego, ale jak wymieszał mi automat wyłączyłam maszynę, o to mi chodziło o porządne wyrobienie ciasta i takie było.
Elastyczne, miękkie i pierożki kleiły się przepisowo!

2 thoughts on “Ciasto na pierogi (w automacie)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s