Chleb z kminkiem (wypieki z automatu)

– 500 g mąki tortowej
– 2 łyżeczki drożdży instant
– 2 łyżki otrębów pszennych
– 1 łyżka kminku mielonego
– 1 łyżka ziaren kminku
– 2 łyżki masła
– 250 ml letniej wody
– 2 łyżki cukru
– 1,5 łyżeczki soli

Program 1 (chleb zwykły), średnio spieczona skórka i waga 750g.

Przepis zainspirowany przepisem z książki: „Domowy chleb. 300 przepisów na pyszne pieczywo z automatu.” Ulrike Skadow

5 thoughts on “Chleb z kminkiem (wypieki z automatu)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s