Brioszka z jabłkami i cynamonem (wypieki z automatu)

(oczywiście w moim automacie nie ma programu briosza, natomiast jest program na francuskie ciasto, i to będzie odpowiednie, jej najdłuzszy program.. :>)

– 400 g białej mąki
– 2 jaja
-100 ml mleka
– 3łyżki masła
– 2 starte jabłka na grubych oczkach
– 1 op drożdży (jeśli zalecają na opakowaniu ze wagowo nadają się przy mące 500g)
– 3 łyżki cukru
– 2 łyżeczki cynamonu
– łyżeczka soli

Najpierw płynne, poźniej sypkie i włączamy program briosza (lub ciasto francuskie). Zdjęcia jutro, ale już widzę że pieknie rosnie:))
…………..

(Niedziela rano)
Pachnie w całym domu! A jaka pyszna!, wyglądo dość ciemno od cynamonu, ale w smaku, a z maselkiem, jak świeża chałka z odrobiną masła, Wyszło przepisowo! :)
Mąż się zajada:) Syn również!

Przepis zainspirowany przepisem z książki: „Domowy chleb. 300 przepisów na pyszne pieczywo z automatu.” Ulrike Skadow

One thought on “Brioszka z jabłkami i cynamonem (wypieki z automatu)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s