Wątróbka z cebulą

– 500 g wątróbki drobiowej
– 2 cebule
– 6-8 ziemniaków
– 4-6 ogórków kiszonych

Wstawiam ziemniaki a następnie szatkuję cebulę. Smażę cebule na wolnym ogniu w dużej ilości oleju z dodatkiem łyżki masła, jak się już poddusi ale nie zarumieni, podkręcam ogień i wrzucam uprzednio umytą i pokrojoną wątróbkę. Smażę wątróbkę krótko na wysokim ogniu, po czym skręcam do minimum palnik i dusze około 7 min. Podglądam czy krew jeszcze się sączy jesli tak duszę pod przykrywką jeszcze kilka minut, doprawiam na końcu – bo jak wam wiadomo wątróbka twardnieje w mig od soli. Odsączam ziemniaki, dzisiaj zrobiłam tłuczone z odrobiną masła i mleka. Ogórki przekrajam wzdłuż na 4 części i gotowe!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s