Żurek dla męża

Pierwszy żur nie z torebki!:)

– kości na zupę

– 2 kielbaski (np sląska)

– jajka (1 jajko na 1 osobę)

– ziemniaki

– 1 łyżka mąki

– żur naturalny (ze słoika)

– majeranek

Ziemniaki gotuję i tłukę kiedy są gorące by zrobić purée.  Jajka gotuję 10 min (czyli na twardo). Wywar gotuję na kosci, wrzucam w polowie gotowania pokrojone kiełbaski. Dodaję żur (zmiksowany z mąką i wodą) i zagotowuje, dodaję do smaku i gotowe!

Więcej wielkanocnych dań? tutaj

9 thoughts on “Żurek dla męża

  1. ochhhh żurek uwielbiam pod każdą postacią, ja dotychczas robiłam wg przepisu Bożeny Dykiel – polecam jest pyszny, ale z domu rodzinnego pamietam właśnie taki z jajem :D

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s