Piąty wypiek

Znowu coś innego, ale dalej chlebek, 750g i ciemna skórka: 

– 400ml mleka,
– 400g mąki tortowej (450)
– 100g mąki mieszanej
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżeczka cukru
– 2 łyżki oleju
– 2 łyżki słonecznika łuskanego
– 1 łyżka otręb pszennych
– 1 łyżka siemienia lnianego
– 2 łyżeczki drożdży w proszku
Program podstawowy.
Chleb wyrósł pięknie, rano skroję i wszystko się wyjasni:)
Nareszcie chleb taki jaki chcialam, miekki, nie za ciezki, dobrze się kroi, nie sypie się i wspaniale smakuje! Jedyny szkopół to duże kromalki z tego chleba, ale mozna się przyzwyczaić.
No i nareszcie wyszedł duży bochenek, czyli na 2 dni wystarczy:) Uf!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s