Makaron domowy – łazanki

- 1,5 szklanki mąki pszennej (typ 500)
- 2 jajka

Ciasto dobrze wyrób, rozwałkuj na cienki placek. Odłóż na ściereczce do przeschnięcia (około 30min). Krajać w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski pokrajać znów w poprzek, w romby. Gotuj na osolonej wodzie, po wypłynięciu 3 min. Przecedź, zalej zimną wodą, ponownie przecedź.

Polecam łazanki z kapustą:)

Podobne wpisy:

Makaron domowy – Tagliatelle

Makaron domowy – Nitki

8 uwag

  1. Podziwiam Cię, bo ja nie mam siły się bawić w robienie domowego makaronu :)

  2. Ciesze sie, ze wreszcie sa domowe lazanki, bo ja nie lubie z gotowego makaronu ;))

  3. Wspaniały! i taki swojski,przypomina mi o domowym cieple;),pozdrawiam

  4. domowy makaron jest najlepszy na świecie!!!

  5. taki domowy to jednak zupełnie inny smak :D

  6. I love łazanki. :)

  7. [...] Przetwory ← Makaron domowy – łazanki [...]

  8. [...] Makaron domowy – łazanki Wygrały książkę Makaron Rządzi Zdrowo. [...]

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Follow

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

Join 2 921 other followers

%d bloggers like this: